Інтернет сторінка

Що таке інтернет сторінка?

pracy-na-laptopie_2335295Інтернет сторінка (сторінка www) це опублікований в інтернеті документ HTML. Можна її висвітлювати за допомогою браузера (напр. Chrome, Firefox, Opera чи Internet Explorer). Її адресу можна знайти використовуючи пошукову систему (найпопулярніша це Google).

В самій Україні з інтернету користується 60%  мешканців, тому існує міліони сайтів. Сторінка може бути інтернет щоденником (блог), як і інтернет магазин. Існує багато видів сторінок, наприклад інформаційні, фірмові, приватні і суспільні. В подальшій частині тексту будемо займатися сайтами приватними і фірмовими.

Для чого створити інтернет сторінку?

file78712358398101. Якщо Ти приватна особа, МОЖЕШ зробити власну сторінку, щоб ділитися своїм знанням, здобувати нові знайомості чи фіксувати спогади. Можеш провадити блога, створити галерею фотографій чи створювати форуми. Є багато можливостей:

A. Якщо хочеш опубліковувати фотографій, можеш скористатися з сервісів типу instagram. Їх перевагою є факт, що створені спеціально для того, щоб публікувати і коментувати фото, мають також багато функцій  пов’язаних з фото: оцінювання, фільтри, звіти і тд.

B. Якщо хочеш ділитися своїми поглядами чи описувати (не)щоденні події, скористайся з сервісів: blox.ua чи blog.net.ua. Ці сервіси маєть розбудовані знаряддя до редагування текстів і і дозволяють вимінюватися думкою з читачами. Блога можеш поєднати з соціальними сайтами, напр. Facebookiem, Google + i vk, щоб просувати його.

C. Якщо цікавишся модою, протестуй сервіси моди dom-mody чи міжнародні lookbook. Можеш додавати свої стилізації і надихатися виглядом інших. Зазвичай такі сайти пропонують можливість оцінювання, рекомендування і коментування. Ціль багатьох із користувачів це засвітитися в світі моди.

ПЛЮСИ. Перевагою вище згаданих сайтів є їх безкоштовність (або оплати тільки за складні абонементи і деякі функції) і розвинені тематичні функції.

МІНУСИ. Тільки власний сайт виправдає Твої очікування на 100%. Можеш його використовувати в бажаний спосіб, не зв’яляються на ньому реклами (на яких заробляють адміністратори вище згаданих сайтів). На кожній підсторінці можеш реалізувати інший ціль, а фото можеш розміщувати в галереї. Такої довільності не запропоную Тобі ніякий сервіс тематичний.

Якщо сторінка не має служити Тобі для заробітку, не витрачай на неї багато грошей:
— вибери сервіс тематичний або
— запроектуй сторінку сам (якщо зможеш) або
— знайди сервіс з готовими шаблонами і вибери зразок для Твоїх потреб. Заощадиш час і гроші.

file9341244243668

2. Якщо маєш фірму, МУСИШ мати сайт www. Навіть якщо не хочеш продавати свої послуги чи товари за допомогою інтернету, Твої клієнти мають бачити, де і в яких годинах Тебе знайти. І найважливіше — знаєш більш ефективніший спосіб на здобуття клієнтів ніж інтернет сайт?

A. Витрати пов’язані з здобуттям клієнтів відповідньо низькі (на багато нижчі ніж у випадку інших засобів масової інформації, в менших маштабах). Не втрачатимеш клієнтів на користь конкуренції, котрі мають сайти www.

B. Сайт не тільки дозволяє на отримання нових клієнтів, полегшує коменікацію з існуючими клієнтами.

C. Це дешевий і вигідний спосіб представлення пропозиції.

D. дозволяє збудувати візерунок фірми, на якому тобі залежить.

Професійна інтернет сторінка

По 1. співпрацюй з професіоналами — не дивлячись на те чи вибереш програміста, інтерактивне агенство чи сторінку з готовими шаблонами. Рекомендуємо фірми з перших позицій у пошуковій системі Google: агенції, сервіси з готовими сторінками. Подивись приблизні проекти, порівняй пропозиції і ціни. Вибери фірму, котра реалізувала багато проектів або пропонує багато зразків сайтів. Ті шаблони повинні відрізнятися не тільи колористикою, але і розміщенням, провідним мотивом і т.п.

По 2. сам будь професіоналом — тобто не роби сайту в поспіху. Збери інформацію про своїх клієнтів, конкуренції, послугах чи товарах. Все це буде впливати на вибір конкретної сторінки, спосіб звернення до користувачів і показання пропозиції.

По 3., щоб Твій сайт не був нудний, потурбуйся про його зміст. Тексти повинні бути пов’язані, а одночасно інформаційні. Повинні представляти Тебе в доброму світлі, але без перебільшення — ніхто не любить хвальків. Використовуй мови своїх клієнтів і звенртайся безпосередньо до них. Представ детально пвою пропозицію і покажи, що відрізняє Тебе від конкуренції. Використовуй заголовки і діли текст на не дуже великі абзаци.

Не забедь про вигляд — розмісти на сторінці ясні, кольорові фото, котрі спричиняться до того, що сторінка буде живіша. Найкраще якщо буде то справжнє фото твоїх продуктів, послуг чи розміщення. Якщо маєш їх мало, то використай фото з інтернету. Додай по декілька на кожній підсторінці і створи галерею фото. Якщо використовуєш фото з інтернету, подбай про ліцензію.

Як розпочати?

Ти вибрав перевірений сервіс або агенцію або кодуватимеш сторінку сам? Все вже приготовленно і і час, щоби Твоя сторінка побачила денне світло? Що зробити, щоб вона з’явилася в інтернеті?

gospodarstwa-dot-com-iii_249702ВИБІР ДОМЕНИ. Домена, тобто адреса www, це місце де Тебе можна знайти в інтернеті — віртуальний відповідник місцезнаходження фірми. Вибери домен:
— пов’язаний з діяльність або назвою фірми,
— звучить професійно і легко запам’ятати. Інакше потенційний клієнт, пробуючи його знійти в пошуковій системі, потрапить на сторінку конкуренції.

Викупи Свій домен як найшвидше, щоб хтось інший не зайняв її (перевір доступність). Існують сервіси, котрі при створенні сайту відразу займаються покупкою домени — платиш тільки раз і бережеш час.

file9821272152854ХОСТИНГ. Щоб Твоя інтернет сторінка почала існування в інтернеті, мусить з’явитися на сервері. Якщо не маєш власного сервера, мусиш викупити так званий хостинг. Можеш це зробити у фірми хостінгової, а якщо створюєш сайт за допомогою сервісів з готовими шаблонами — сервіси зазвичай зроблять це за Тебе (дізнайся більше).

РЕКЛАМА. Навіть на найкращій сторінці люди не беруться нізвідки. Якщо маєш фірму, надрукуй адрес фірми на візитних картках і листівках, якщо її маєш. Але передусім зверни увагу на рекламі в інтернеті — це він має найбільший рекламний потенціал, а найбільшим знаряддям для реклами є звичайна пошукова система — Google. Справ, щоб шукаючи якусь послугу чи товар, користувачі потрапили на Твою сторінку, а не до Твоєї конкуренції. Якщо не займаєшся цим на щодень, то скористайся послугами фірми, що обслуговує інтернет реклами. Часами реклама є однією їз складових абонементу при створенні сторінки. Платиш місячний абонемент, а одним із його елементів є контекстна реклама Google (перевір скільки це коштує).

About

View all posts by