Як створити інтернет сторінку?

Чому варто заінвестувати у створення інтернет сторінки?

Не знаєш як створити сайт і думаєш чи варто це робити? Подумай, яка форма реклами має більший обсяг ніж інтернет?

Інтернет сторінка:
цілий день доходить до великого грона користувачів — подумай про всіх людей, котрі сидять в інтернеті вечорами, коли Твоя фірма вже не працює; такоє є цінним, коли цікавлять Тебе закордонні ринки, але в самій Україні більша половина населення використовує інтрнет;

будує позитивний візерунок Твоєї фірми — це Ти вирішуєш, що розмістити на сторінці, тому додавай рекомендації, зроблені проекти, щоб потенційні клієнти тобі повірили;

допомагає зрозуміти очікування клієнтів і добре їх обслуговувати — будуть могли висилати Тобі запитання в повідомленнях, користатися з контактного формуляру і без жодних проблем знайдуть Твої дані; 

призводить до того, що не знаходишся позаду конкуренції — на сьогоднішній час, якщо немає Тебе в інтернеті — не існуєш, бо всі потрапляють до конкуренції;

зменшує видатки, при пошуку клієнтів — клієнти знаходять Тебе за допомогою Google, тому не платиш за дорогі кампанії в медіях, котрі мають меншу значимість;

А чи Ти, шукаючи продукти або послуги не починаєш від перевірки в  Google?
Думаєш, що Твої клієнти роблять інакше?

magazynowanie-dla-biznesu_2537904

Щоб закласти власну сторінку www, Тобі потрібно:
— знання,
— досвід,
— час (можеш зменшити),
— гроші (сприйми це як інвестицію).

Як створити сайт в 9 кроків?

Якщо не знаєш, як створити інтернет сторінку, частину потрібних знань знайдеш на цьому блозі. Важливу частину вже маєш — знаєш своїх клієнтів. Досвід набудеш з часом —  на скільки можеш його присвятити. Можеш також скористатися знаннями і досвідом сервісів, котрі більшу частину роботи виконають за Тебе. Все залежить від Твоїх очікувань і можливостей.

Крок 1 — Яка Твоя ціль?

   1. Якщо Твоя сторінка має бути рекламою для фірми, клієнти мають швидко знайти на ній потрібну інформацію, не маєш великих знань і досвіду, а гроші хочеш інвестувати інакше, вибери готові шаблони сторінок (дізнайся більше).

   2. Якщо створення сайту це пригода для Тебе, котра дозволить Тобі здобути нові вміння, запроектуй її самостійно (дізнайся більше).

   3. Якщо маєш великий буджет і Ти хочеш здивувати клієнтів оригінальною сторінкою, скористайся послугами інтерактивного агенства (дізнайся більше).

Більше про плюси і мінуси знайдей на цьому блозі.

internet_21105358Крок 2. — вибери доменне ім’я

Домен, тобто адреса www, це місце, де можна знайти Тебе в інтернеті. В реальному світі не маєш впливу на звучання адреси. І світі інтернету завсім інакше. Це Ти вирішуєш, де знайдуть Тебе клієнти і як будуть сприймати Твою фірму, тому домен повинен:

бути пов’язаний з діяльністю фірми або її назвою — клієнти ленше запам’ятають адрес www, бо беде їм асоціюватися з товаром, який шукали;

професійно звучати і бути легким до запам1ятовування — не перебільшуй з довжиною і складністю, бо клієнти, шукаючи її в пошуковій системі, потраплять на сторінку конкуренції. 

Домени унікальні. Відрізняються тільки закінченням. За звичай найдорожчі домени .ua. Трішки дешевші домени глобальні, наприклад .com чи .eu, а найдешевші — регіональні домени, наприклад kiev.ua. Щоб Тебе ніхто не випередив, перевір, чи Твоя домена ще доступна і викупи її як найшвидше. Існують сервіси котрі при створенні сайтів відразу займаються купівлею домени — платиш тільки раз і бережеш час. Приблизно так само можеш зробити з хостингом.

Крок 3. — ким є Твої клієнти?

file0001746068249Перед тим як дізнаєшся як створити інтернет сайт, мусиш знати, до кого з користувачів його скеруєш. Це знадобиться Тобі при виборі проекту, доопрацьовуванні вигляду чи при написанні текстів. Продумай кім є Твої клієнти, і кого ще хочеш зацікавити. Подумай про потреби цієї групи і знайди в своїх продуктах чи послугаг відповідь на це питання. Замислися, які головні переваги Твоїх послуг і чим можеш компенсувати можливі недоліки.

Крок 4. — будь на крок попереду ніж Твоя конкуренція

Продивися сайти своєї конкуренції. Випиши, що Тобі подобається і те, що не справило на Тебе доброго враження. Використай ці знання під час створення своєї сторінки. Проглянь такоє пропозиції Твоїх конкурентів — подумай чим відрізняєшся і втіли це на своєму сайті. Проглянь книгу гостей, коментарі, форуми — пізнаєш потреби і проблеми клієнтів Твоєї конкуренції і відповідай на них своєю пропозицією.

Крок 5. — розміщення і вигляд сайту — що вибрати?

Якщо проектуєш сайт сам чи за допомогою інтерактивного агенства, чекає на тебе кілька годинне проектування розміщення і вигляду Твоєї сторінки.

Якщо вибираєш готові взори, вистачить, якщо переглянеш шаблони. Можеть вони бути поділені на галезі (як тут) або більш загальні (як тут). Інколи вже мають вступні тексти і фотографії. Почни пошук від своєї галузі, але якщо не знайдещ нічого, що Тобі відповідає, не іди на компроміси — перевір інші галузі — текст на сторінці можеш легко змінювати.

Якщо і надалі Тебе нічого не зацікавить, знайди інший сайт — шукай таких, котрі мають різного типу шаблони. Зверни увагу на розміщення на сторінці, колористику, шрифт — подумай чи пасуватимуть для Твоїх користувачів. Перевір чи сторінка є легка в обслуговуванні. Якщо сервіс пропонує безкоштовний пробний термін, заклади сторінку і подивись чи легко змінювати текст, додавати підсторінки і фотографії. Це все зробиш завдяки системі CMS.

Крок 6. — як створити сайт з системою CMS?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВласне для чого CMS? Це підставова різниця між сайтами купованими в сервісах з шаблонами і сайтами, котрі зробили програмісти. Ці останні зазвичай не мають системи CMS, що означає, що майже кожна зроблена зміна вимагає змін в коді сторінки, чого не можна зробити самостійно. Програмісти звичайно можуть створити систему для керування змістом, але індивідуальне замовлення коштує — ціни починаються від 300 грн. (напр. тут) і закінчуються на тисячах, якщо маєш складну сторінку.

Системи до керування змістом відрізняються між собою, тому варто порівняти кілька. Які переваги сайту з системою CMS можеш прочитати тут.

Крок 7. — що розмістити на сторінці?

Знаєш вже, як створити сайт з технічної сторони. Треба тільки її заповнити змістом. Для представлення пропозиції використай знання з кроків 4 і 5. Попіклуйся також про мову і вигляд.

1. Текст

— використовуй заголовки — полугшують орієнтуватися в тексті;

— тексти повинні бути пов’язані між собою, а речення короткі — клієнти бажають конкрети, бо не мають часу на пошук інформації. Якщо змусиш їх до того, перейдуть до конкуренції;

— розділяй тексти на короткі абзаци — легко кинути зором;

— використовуй пунктацію, щоб не відштовхнути читача довгими блоками тексту;

— використовуй питання і знаки оклику, щоб текст був динамічний;

— використовуй зрозумілу мову для Твоїх користувачів — уникай складної термінології; також, можеш порадитися з професіоналами, для покращення твого стилю написання;

— не називай людей користувачами, вибери форму читач або одержувач;

— не використовуй агресивного вислювлювання — нікого не переконає постійне повторювання, що Твій продукт є найкращий, найдешевший і безпечний, подай конкретну інформацію, подай його переваги і те, чим відрізняється від продуктів конкурентів;

— звертайся безпосередньо до одержувача — не створюй сторінки котра атакує користувачів займенниками «я», «ми» і назвою фірми. Це клієнти мають бути найголовніші. Однак щоб так було, мусиш пізнати їх потреби — покажи їм, що зможеш їх задовільнити.

Стислість не виключає інформаційності. Найкраще збудувати сторінку спираючись на так звану піраміду інтернет-змісту — з короткою і привабливою головною сторінкою і інформуючими о дрібницях підсторінками. Скільки разів зустрічав Ти текст «більше інформації на сторінці www»? Нажаль, часто сайти не пропонують знань — уникай цієї помилки.

Більше інформації знайдеш на цьому блозі.

2. Картинки

Перед тим як люди читають текст, вони переглядають картинки — тому попіклуйся, щоб показали Твою фірму з кращої сторони. Варто додати привабливі фото продуктів, виконаних послуг чи знарядь, з якими працюєш. Додай до них короткі підписи.

Розмісти по декілька фото на кожну підсторінку, а якщо маєш багато фотографій, додай галерею. На початок можеш використати картинки і фото з інтернету. Пам’ятай про авторські права.

Крок 8. — що з хостингом?

file0001899004613Щоб Твоя сторінка існувала в інтернеті, треба розмістити її на сервері, тому Тобі потрібний хостинг. Маєш дві можливості — якщо створюєш сайт самостійно або використовуєш послуги інтерактивного агенства, котре робить для Тебе тільки проект сторінки, мусиш знайти фірму, котра займається хостингом (подивись рейтинг таких фірм).

Якщо вирішуєш створити сторінку за допомогою шаблону, знайди пропозицію, котра включає хостинг сторінки (перевір ціни цього способу).

Що важливо?

1. Простір на диску — кількість місця на сервері, тобто скільки файлів можна на ньому розмістити — звичайна інтернет-сторінка не займає багато місця, більше займає наприклад інтернет-магазин, до якого постійно добавляються товари.

2. Ліміт трансферу — кількість даних, котрі можна скачувати з сервера і вислати на нього. 

3. Обслуговувані технології — обслуга JavaScript чи Flash лежить на стороні проглядаючого сторінку, але обслуговування технології і скриптів типу MySQL cчи PHP залежить від сервера — якщо створиш сторінку самостійно, мусиш перевірити, що буде Тобі потрібно.

4. Безпека даних — важливо створити копію забезпечення, котра дає гарантію повернення даних під час аварії.

5. Допомога технічна — у випадку проблем реакція обслуговування повинна бути швидка.

Все залежить від Твоїх потреб — якщо створюєш не складну сторінку, не мусиш інвестувати в дорогі абонементи і цікавитися хостингом — вистачить вибрати пропозицію однієї з фірм, котра пропонує готові сторінки, а хостинг матимен в абонементі. Якщо створюєш дуже розбудовану платформу, ознайомся з порадами на тему вибору хостингу і заінвестуй більше.

Крок 7. Актуалізуй сайт www.

Оскільки знаєш вже, як створити інтернет сайт, залишається Тобі тільки дізнатися, що далі. Своєчасно актуалізуй зміст, неактуальна інформація це брак професійності.

Крім того за якийсь час, матимеш бажання змінити вигляд сторінки. Ти вибрав шаблон? Без проблем. Більшість сервісів дозволяє на безкоштовну зміну шаблонів, на додаток зі збереженням змісту. Твій сайт зробила агенція? Муситимеш заплатити за віднову сайту.

Крок 8. Рекламуй Свій сайт.

Безкоштовна реклама

— створи fanpage на facebooku і додавай пости і лінки до Твоєї сторінки,
— пиши на форумах.

Платна реклама

— викупи кампанію Google AdWords
ЯК ДІЄ? Твій сайт показується на перших позиціях в пошуковій системі і в спеціально виділених місцях.
СКІЛЬКИ КОШТУЄ? Платиш за результат — якщо Твій сайт www знаходиться не на першій сторінці в результатах пошуку, не платиш.

— заінвестуй в позиціонування
ЯК ДІЄ?  Твоя сторінка www досягає високих позицій в Google. Без допомоги спеціальстів це майже не можливо. Є багато фірм, котрі хочуть, щоб їх сторінка показувалася як най вище, а місця є мало.
СКІЛЬКИ КОШТУЄ? Платиш місячно за кожне ключове слово не дивлячить на те, скільки користувачів відвідало Твою сторінку.

file4581246476908


 Якщо хочеш більше дізнатися про сайти і їх створення скористайся нашою інформаційною допомогою.

 

About

View all posts by